Най-добрият футболист на Евро 2012 Андрес Иниеста отговори на критиките на Жозе Моуриньо за стила на игра на испанския национален отбор по време на шампионата на Стария континент в Полша и Украйна.

Наставникът на Реал Мадрид сподели след първия мач на Испания (равенството 1:1 срещу Италия на старта на турнира), че лишената от изявен централен нападател система е "стерилна". Селекционерът Висенте Дел Боске заложи на "фалшива девятка" в лицето на Сеск Фабрегас в повечето срещи, включително и в мача за титлата.

"Това бяха безпочвени коментари, които дойдоха заради равенството ни срещу Италия в началото на турнира. Коментари от подобен характер са загуба на време", каза Иниеста пред клубната телевизия на Барселона.

"Ние спечелихме Евро 2012 със същата система и същите футболисти, това не трябва да се забравя", припомни полузащитникът на световния и европейски първенец.

"Много съм щастлив, че съм избран за най-добрия играч на шампионата на Стария континент. Това е страхотно, защото работата ми на терена е оценена подобаващо."

"Още по-сладко е, защото ние сме шампиони. Още преди турнира имах много добро усещане, но не съм си представял, че ще ме изберат за най-добрия футболист на Евро 2012."

"Златната топка? Не съм аз този, който решава. Аз мисля единствено за това как да играя добре и да радвам феновете. Не се боря с никой за това отличие. Бих го дал на Меси", завърши Иниеста.