Най-добрият футболист на Евро 2012 Андрес Иниеста очаква един от най-щастливите моменти в живота си. Следващата неделя той ще се венчае за приятелката си Анна Ортис.

"Да, истината е, че това ще е един различен ден за мен, един много специален ден. Със сигурност ще бъда нервен. По-спокоен съм когато играя футбол", каза с усмивка Андрес Иниеста по време на видео-връзка в социалната мрежа Туитър.

Интересното е, че гостите на сватбата ще бъдат близо 700 души. Иниеста не е забравил треньора, който му даде път в Барселона - Луис ван Гаал. Доскорошният наставник на Барса Пеп Гуардиола също ще бъде на церемонията, както и новият треньор на тима Тито Виланова. Франк Рийкард, който изведе Барса до втората титла на Европа също ще уважи бившия си възпитаник.

Луис Арагонес и Висенте дел Боске - селекционерите, под чието ръководство Иниеста стана на два пъти европейски шампион и веднъж световен първенец също ще бъдат част от празника му. Иниеста поддържа приятелски отношения с бившия национален селекционер на Ла Фурия Хосе Антонио Камачо. Той също е получил покана.

"Масата на президентите" ще включва сегашният бос на каталунците Сандро Росел и неговият предшественик на поста Жоан Лапорта. Двамата не се намират в особено добри отношения след обвиненията на Росел, че Лапорта е източвал пари от касата на клуба. Заради "Дон Андрес" те ще се веселят заедно. Хосеп Мария Бартомеу, който е вицепрезидент на "блаугранас" и бившият президент на клуба Жоан Гаспар също ще станат свидетели на бракосъчетанието.

Сред гостите на тържеството откриваме само четирима футболисти на Барселона - Шави, Давид Видя, Карлес Пуйол и Лионел Меси. Бившият футболист на тима Рафаел Маркес ще бъде на сватбата заедно с половинката си Джайди Митчел.

Единственият футболист на Реал Мадрид, който е поканен от Иниеста на сватбата е вратарят Икер Касияс, който ще бъде придружаван от своята приятелка - спортната журналистка Сара Карбонеро.