Италианският шампион Ювентус ще получи много сериозна финансова компенсация от УЕФА за контузията на национала Джорджо Киелини, пише изданието "Футбол Италия".

Както е известно, сърцатият бранител разкъса мускулни влакна на бедрото по време на финала на Евро 2012 между Италия и Испания. Сега той ще трябва да остане в лазарета на торинци близо месец и половина.

Футболистът трябваше да напусне принудително сблъсъка на "Скуадра адзура" срещу Ла Фурия на стадиона в Киев още в 21-та минута, след което италианците претърпяха неприятно поражение с 0:4.

Според някои медии на Ботуша в касата на Ювентус ще влязат близо 420 000 евро от европейската футболна централа, като сумата се равнява на заплатата на Джорджо Киелини за въпросния период, който включва и дните за възстановяване на защитника.

През месец март тази година бе подписано споразумението между Асоциацията на европейските клубове и УЕФА, според което от централата се задължават да плащат заплатите на контузени футболисти, които са получили травмите си по време на двубои или лагер-сбор на националните си отбори.