Лео Меси смята, че Икер Касияс има шансове да спечели Златната топка в края на сезона.

Звездата на Барса се присъедини към лагера на клуба, който провежда предсезонната си подготовка. Той даде и една от първите си пресконференции.

"Икер Касияс също може да спечели Златната топка", коментира Меси, цитиран от вестник Марка.

Запитан за шансовете на Роналдо, аржентинецът отговори: "Който печели повече титли, има по-големи шансове за Златната топка".

"Надявам се обаче някой от съотборниците ми в Барселона, като Шави или Иниеста, да спечели Златната топка. Все още обаче има много време докато разберем победителя".

Меси говори и за предстоящия сезон, в който Барса ще опита да се върне отново на върха.

"Да се надяваме, че ще спечелим всички титли. Това е целта ни преди началото на сезона. Имам лоши спомени от пропуснатата дузпа срещу Челси на полуфиналите от Шампионската Лига".

"Всяка година е все по-сложно. Реал Мадрид спечели титлата миналата година и този сезон също ще бъде трудно. Целта ни е да се борим за всички титли до последно".

Меси коментира и смяната на треньорите в Барселона и идването на Тито Виланова на мястото на Пеп Гуардиола.

"Това, което прави Тито Виланова през тези два дни е същото, което прави Пеп Гуардиола през последните четири години. Същите хора сме и всичко се развива добре. Започваме по същия начин или доста сходен".

"Лично аз се опитвам да се подобрявам всяка година. Да поддържам нивото си и да израствам с играчите, които имаме. Винаги се опитвам да улавям момента. Надявам се тази година да не пропускам нито един мач".

"Целта ми не е да подобря головите си постижения. Целта ми е да печеля титли и това е фундаментално за нас".

Накрая Меси бе запитан да коментира и случая от европейското първенство, когато Кристиано Роналдо бе дразнен с викове "Меси, Меси".

"Нямам какво да кажа. Това не е нещо, което мога да контролирам. Това е реакция на публиката".