Една от надеждите на България за олимпийски медал Тервел Пулев изрази своето разочарование от отношението към спортистите ни в България.

"Тренираме сериозно. Първият ми мач е в сряда. Не мога да кажа, че не се вълнувам, но не съм чак толкова неопитен, мога да овладявам емоциите си", каза Пулев пред bTV.

"Доволни сме от представянето на другите българи до момента. Говорим си, споделяме като се видим, въпреки че нямаме много време. Все пак сме дошли тук за постижения, а не да си обсъждаме кой какво прави."

"Има настроение при нас, въпреки че в България има хора, които ни  плюят. Отборчето ни било смешно. Ама то не става само с плюене!"

"Има толкова компоненти, от които зависи развитието на спорта в една държава. Стандартът на живот, икономическото положение. А те ни обясняват, че облеклото не било хубаво, малка ни била делегацията.."

"Гледам турските спортисти, движат се на групи, имат колектив, личи си. Но там държавата държи на спорта и го развива."

"Като отидеш в залата е пълно с хора, които подкрепят спортистите, а не ги плюят. И институциите работят за спорта. Логично е да имат успехи, нещата са свързани. Затова хората са спокойни усмихнати, свършили са си работата."

"На фона на положението в България пак сме добре. Като отидох в Шефийлд и видях с каква база разполагат, се изумих, че съм победител англичанин. Те са на светлинни години от нас. Ние нямаме нищо, няма къде да тренираме."

"Но хората тези неща не ги интересуват и просто са си негативни, защото им е по-лесно. А аз мога да кажа, че е голямо постижение, че съм тук на Олимпиадата за сметка на други спортисти, от по-развити държави."

"Смешно и жалко е да говорят против нас, защото ние сме най-доброто от държавата. По-добро няма. Ние всъщност сме те. Но за съжаление, те не го разбират", завърши своето изказване Тервел Пулев.