Помощник-треньорът на волейболните ни "лъвове" Камило Плачи направи кратък коментар за работата си в националния отбор и за представянето ни на Олимпиадата в Лондон.

"За четири години в България работих с трима различни треньори - Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов. Със всеки съм се разбирал отлично и съм работил за успеха на България".

"Благодаря на българския народ. Винаги ми е показвал голямата си подкрепа. Всички треньори, журналисти и специалисти казаха, че играхме силно на олимпиадата. Не съм се консултирал за работата ни с Радостин Стойчев".

"Четвъртото място на България се дължи на това, че играхме без много напрежение. Когато отборът е под голямо напрежение, както бе на олимпийската квалификация в София, може и да изиграеш един слаб мач".

"С Матей Казийски и Андрей Жеков качеството на отбора щеше да бъде по-голямо, защото Матей е много голям играч, от световна класа. С Андрей възможностите в атака също се увеличаваха, което също би било голям плюс за отбора".

"Договорът ми с националния тим на България изтича, но ще имам среща с федерацията. Чувствам се свързан с отбора и с България".

"Щях да спечеля златния медал на олимпиадата, ако не бях приел офертата на България. Можех да работя за Русия. За мен ще бъде удоволствие да взема български паспорт", заяви Плачи.