Нападателят на Барселона Давид Вия ще отнесе глоба между 2000 и 3000 евро заради фланелката с посвещение на семейството си, която показа след попадението си срещу Реал Сосиедад в неделя.

Футболистът изигра първия си официален мач след като бе извън терените заради счупен крак и след като вкара за 5:1 вдигна екипа на тима, а отдолу се показа тениска със снимка на съпругата и децата му и надпис “Без вас щеше да е невъзможно”.

Въпреки че това действие бе продиктувано от благодарността, която изпитва за подкрепата в преживяния труден момент, се очаква да бъде санкциониран доста сериозно.

Причината е, че футболните правила забраняват всякакъв вид послания, които се намират под екипите на футболистите, независимо дали става въпрос за реклама, за някакъв лозунг или пък е просто някаква рисунка.

Ако подобно нещо бъде направено, играчът, който го е извършил ще трябва да плати глоба между 2000 и 3000 евро. В случая на Вия наказанието може би ще бъде минималното, което е позволено, тъй като все пак става въпрос мил жест.