5-кратният носител на трофея Роджър Федерер остана изключително доволен от експресната си победа над Бьорн Фау в среща от втория кръг на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

Както вече ви информирахме рано тази сутрин Маестрото от Базел с лекота се наложи над германеца с 3:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3, 6/2, а след двубоя разказа интересна случка от първата среща помежду им:

“Това се случи доста отдавна, в Гърция, където и двамата играехме на турнир от веригата “Фючърс”. Запознахме се и доста разговаряхме, но за съжаление в последния квалификационен кръг и двамата загубихме.”

“Организаторите ни казаха да изчакаме, тъй като има шанс някой от нас да попадне в основната схема като “щастлив губещ” и това бе той, тъй като по онова време бе с по-висок ранг в класацията на АТР.”

“Доста вода изтече оттогава и ето ни сега отново един срещу друг, но на “Артър Аш Стейдиъм”, това е просто невероятно”, разказва с носталгия настоящият лидер в световната ранглиста и рекордьор по титли от Големия шлем.

Федерер коментира и топ новината от снощи, свързана с решението на Анди Родик да сложи край на кариерата си след приключване на участието си в Откритото първенство на САЩ:

“Да си призная, до известна степен съм шокиран от решението на Анди. Мислих, че ще изиграе този турнир и ще остане поне още година в тура, но нещата не се развиха така и това малко ме натъжава.”

“Анди е невероятен тенисист и направи страхотна кариера като професионалист, за което заслужава само адмирации. Буквално час преди пресконференцията разговарях с него и той ми съобщи новината. Не съм го виждал толкова щастлив и умиротворен.”