398 гола в 453 шампионатни мача за Байерн. 68 гола за Германия в 62 срещи. Най-малко по 20 гола на сезон в периода 1967-1974. Цели 40 гола през сезон 1971/72. Това е Герд Мюлер - Бомбардировача.

За него великият Франц Бекенбауер казва: "Без Герд нито Байерн, нито германският национален отбор по футбол щеше да има тези успехи. Дължим всичко на него".

"Да вкарваш голове не се учи. Трябва да притежаваш инстинкт. Да реагираш бързо и да умееш да шутираш с двата крака. Моят най-важен гол беше срещу Холандия, на финала на световното първенство през 1974 година", казва Мюлер. След този мач той се отказва от националния тим. Само на 29-годишна възраст, когато пред него стоят за покоряване още рекорди.

"Избързах с това решение, ако можех да върна времето назад нямаше да се откажа толкова рано от националния тим. С удоволствие бих играл на Евро 1976. Ако ме бяха помолили да помогна на отбора, навярно щях да се отзова", допълва 65-годишният германец.

Мюлер играе за Байерн до 3-и февруари 1979 година. На тази дата той е заменен за първи път в цялата си кариера. Нападателят показва несигурност, иска позволение за трансфер и облича екипа на американския Форт Лодърдейл Страйкърс.

Голаджията и съпругата му Уши отварят заведение, но носталгията ги връща в Мюнхен през 1985 година. Герд е без работа, без цел. Посяга сериозно към алкохола.

Следва терапия, след което Ули Хьонес му предлага работа в Байерн. Така вече 20 години великият Герд Мюлер е втори треньор на втория отбор на баварците.