Динамо Загреб записа първа загуба през 2012-а година, след като падна с 0:2 от Порто на старта в група А на Шампионската лига.

Хърватският шампион записа 33 поредни мача без поражение при треньора Анте Чачич, който пое състава в края на декември 2011-а, като изведе състава до 23 победи в тези срещи, но сега капитулира пред португалския тим.

Порто установи контрол върху мача в началото, но не успяваше да създаде чисти положения.

Хърватите разчитаха на контраатаки и в 13-ата минута Дуйе Чоп потърси далечния ъгъл на вратата на съперника и съвсем малко не му достигна, за да вкара.

Португалците продължиха да доминират, но вес се проваляха в близост до вратата на Динамо. В средата на полувремето Лучо Гонсалес бе намерен на добра позиция, но не успя да овладее топката и да стигне до изстрел.

В края на полувремето обаче Драконите постигнаха своето. Първо Джаксън Мартинес бе изведен сам срещу вратаря Келава, преодоля го, но миг преди да стреля в празната врата Тонел успя да се върне и да му отнеме, предотвратявайки сигурен гол.

Попадението обаче падна само секунди след това. В 41-ата минута Алекс Сандро проби отляво и центрира, вратарят на Динамо изби, но право в краката на Лучо, който нямаше как да сгреши и даде аванс на отбора си.

След почивката домакините опитаха да се активизират и в 62-ата минута Тонел стреля атрактивно, със задна ножица след корнер, но вратарят Елтон направи впечатляващо спасяване и предотврати изравняването.

Веднага след това Джеймс Родригес отговори за Порто с опасен удар от въздуха, който Келава изби. Последваха минути, в които домакините продължиха да имат трудности в атака, а португалците се опитваха да решат двубоя с втори гол.

И той дойде в добавеното време, когато Стивън Дефур бе изведен на отлична позиция и технично копна топката над вратаря, за да отбележи втория гол за отбора си.