В началото на 90-те години на миналия век Айнтрахт Франкфурт играеше "Футбол 2000". Така наричаха в Германия стилът на "орлите" по онова време.

Висока скорост, множество бързи пасове, красота в играта, светкавични комбинации между различните звена - истински футбол от бъдещето.

Като добавим и наличието на звезди като Джей Джей Окоча, Антони Йебоа, Андреас Мьолер и Уве Байн, треньорът на тима по онова време Клаус Топмьолер бе истински щастливец да води Айнтрахт.

Преди 20 години клубът залагаше на стил, който малко отбори практикуваха. Днешният състав на Франкфурт напомня много на предишния.

Една от приликите между двете генерации е стартът на сезона. Четири победи и равенство в първите пет кръга. Днес Айнтрахт приема нестабилния Фрайбург и при нова победа ще се бетонира на второто място в таблицата.

"В момента можем да видим наистина сензационни комбинации на терена от тези момчета. Това, което правят Роде, Айгнер, Юнг и Инуй е голяма класа", казва пред sport1.de Топмьолер.

През 1993 година бившият треньор на Димитър Бербатов в Леверкузен се изстреля от пейката към Джей Джей Окоча, когато ">африканецът вкара прекрасен гол срещу Оливер Кан, тогава вратар на Карлсруе.

Гол, който стана №1 в края на сезона и до днес е считан за един от най-красивите в Бундеслигата. Един от финтираните от Окоча защитници е Славен Билич - доскорошният селекционер на Хърватия.

"Почеркът на Армин Вее е разпознаваем. Той има голяма заслуга този Айнтрахт да има такъв успех. Това е точният човек за клуба", споделя колегиално Клаус Топмьолер.

Дори при евентуална загуба днес Айнтрахт ще остане втори, на две точки пред шампиона Дортмунд. Във Франкфурт обаче никой не мисли за поражение. Не и срещу Фрайбург, не и този сезон.

Голът на Окоча срещу Кан, 1993 година: