Каха Каладзе наскоро спря с футбола, но вече има ново поприще. Бившият защитник на Милан бе избран за депутат в родината си Грузия. Той е част от коалицията "Грузинска мечта", която получи мнозинство в парламента. 34-годишният Каладзе бе избран в Самтредия, където е роден.

На изборите настоящия президент на страната Михаил Сакашвили е големия губещ. Той остана на поста докато изтече мандата му през 2013 г. но партията му загуби. Лидер на "Грузинска мечта" е Бидзина Иваншвили. Той е на 56 години и е 153-ия най-богат човек в света според "Форбс". Състоянието му се оценява на 8,4 млрд. долара.

Каладзе пък е поредния бивш играч на Милан, който се пуска по стъпките на президента на клуба Силвио Берлускони. Първият политик излязал от тима на росонерите е Джордж Уеа. Либериецът през 2005 г. бе кандидат за президент и стигна до балотаж в родината си, но загуби от Елен Джонсън-Сирела.

Уеа обаче не се отказа и се кандидатира като вицепрезидент на Уинстън Тъбман през 2011, но пак Джонсън-Сирела спечели.

На 28 октомври в Украйна ще се гласува за нов парламент и Андрий Шевченко е един от кандидатите за депутат. Шева е част от движението "Напред Украйна", което мнозина в Италия превеждат като "Форца Украйна" (партията на Берлускони се казваше Форца Италия).

В Италия, като изключим Берлускони, друг бивш миланист бе в управлението. Джани Ривера бе депутат и дори част от европейския парламент.