Общо 4-ма треньори на Славия са уволнявани от поста си след загуба от ЦСКА.

Първият такъв случай е от 18 декември 1982 г., тогава в 15-ия кръг ЦСКА, воден от Аспарух Никодимов, побеждава Славия с 3:1, която е водена от Данко Роев. След мача ръководството освобождава белия наставник и връща Атанас Пържелов.

През сезон 1993/94 двата отбора излизат един срещу друг на 28 октомври 1993 г., на Националния стадион "Васил Левски". Тогава ЦСКА е воден от македонеца Гьоко Хаджиевски и побеждава Славия с 3:1.

По това време начело на Славия е неизвестният преди това в треньорските среди Лазар Станев, който в 11-те срещи записва приличен баланс за белите (4 победи, 3 равенства и 4 загуби), което обаче не удовлетворява бялото ръководство и той е заменен от старши треньора на младежкия национален отбор Петър Миладинов.

През сезон 1996/97 начело на Славия е назначен Радослав Здравков, който е легенда на ЦСКА. Той обаче си тръгва след едва 3 кръга и загуба именно от червените с 1:3. На негово място идва клубната легенда Стоян Коцев.

Последният път, когато треньор на Славия е уволнен след загуба от ЦСКА, е през сезон 2001/02. В началото на шампионата за наставник на Славия е назначен Кирил Качаманов. До 7-ия кръг белият отбор, воден от него, се представя горе-долу задоволително, записвайки по две победи, равни и загуби с г. р. 5/5 гола.

В 7-ия кръг на 23 септември 2001 г., на стадион "Българска армия" ЦСКА, водена от Аспарух Никодимов, разгромява Славия с 5:0, което дава повод на Кирил Качаманов да си подаде оставката и тя да бъде приета от бялото ръководство. За негов заместник е привлечен сръбският специалист Жарко Оларевич.