Халфът на Барселона Шави Ернандес призова съотборниците си да не изпадат в еуфория дори и тимът да спечели дербито с Реал Мадрид в неделя.

Ако това стана каталунците ще дръпнът с 11 точки пред големия си съперник, но един от лидерите на домакините не смята, че разликата гарантира спечелването на титлата.

“Каквото и да се случи остават още много мачове, така че този мач не определя и не решава нищо” заяви Шави на пресконференция днес.

“Разбира се ние имаме отличен шанс да се откъснем пред тях и да ги поставим под още по-голямо напрежение. Ще се опитаме да играем добре и да зарадваме феновете си, което е най-важното” добави той.

“Въпреки липсата на Пуйол сме в добро състояние. Пике прави опити да се върне, но му е трудно, тъй като не е тренирал 10 дни. Според мен неговите шансове да бъде на терена са 50 на 50” каза още Шави.

“Както обикновено няма да променяме своя начин на игра и ще се опитаме да контролираме топката и да атакуваме. В психологическо отношение победата може да има сериозно значение. Не смятам, че този мач е политически натоварен заради ситуацията в Каталуния. Това е просто футбол” каза още играчът.