Манчестър Юнайтед - Стоук Сити, двубой от 8-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Олд Трафорд", 17:00 часа българско време.

Гостите от Стоук едва ли ще успеят да постигнат дори частичен успех на "Олд Трафорд". Юнайтед успя да се мобилизира след загубата от Тотнъм у дома и отборът постепенно успява да набере нужната скорост, след като вече си го изкара на Нюкасъл.

Със сигурност можем да очакваме, че момчетата на сър Алекс Фъргюсън ще дадат всичко от себе си да постигнат успеха днес, като това е доста вероятно да стане.

Групата на Манчестър Юнайтед за мача:
Вратари: Де Хеа, Линдегард
Защитници: Рафаел, Фърдинанд, Евънс, Евра, Бутнер,
Полузащитници: Валенсия, Нани, Флетчър, Андерсон, Скоулс, Карик, Клевърли, Гигс, Кагава, Йънг
Нападателил: Руни, Ван Перси, Уелбек, Ернандес

Контузени: Смолинг, Джоунс, Видич; Под въпрос - Линдегард.

Прогноза на Gol.bg:
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън има добри новини, тъй като Ашли Йънг вече е възстановен и днес най-вероятно ще се завърне на терените и ще играе за пръв път от 25-и август.

Състоянието на Крис Смолинг е доста по-добро, но той няма да бъде на разположение на шотландеца днес. Фил Джоунс и Неманя Видич също са аут, а стражът на тима Андерс Линдегард е под въпрос.

За гостите под лека въпросителна е Майкъл Оуен, а Глен Уилън също има здравословни проблеми. Вероятно обаче и двамата ще играят днес.

Робин ван Перси е истински кошмар за "Грънчарите", след като е успял да вкара на тима 6 гола в 5 мача и се очаква днес да бъде основна заплаха за защитата на гостите.

Чичарито също има доста добра успеваемост срещу Стоук - 4 попадения, но той ще седне на пейката.

Стоук Сити няма победа над "Олд Трафорд" в последните си 12 срещи, като в тях отборът е допуснал 11 загуби и е стигнал до 1 реми.

Майкъл Оуен пък може да направи първото си появяване в игра срещу бившия си клуб, откакто напусна "Олд Трафорд".

Интересно е да се отбележи за статистиката, че близо 70 процента от головете на Стоук през този сезон са дошли след статични положения.

Юнайтед е записал 4 победи и 1 загуба за последните си 5 мача от всички турнири, докато Стоук - 1 победа, 3 равенства и 1 загуба.

Нашата прогноза днес е класически успех за домакините.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Стоук 3:0