През лятото на 2009 година Байерн Мюнхен плати на Реал Мадрид 25 милиона евро за крилото Ариен Робен.

Оттогава досега холандецът е получил общо 14 леки и тежки контузии, заради които често не е на разположение на баварците, информира вестник "Билд".

Заради постоянните травми Робен дори е обмислял възможността да сложи край на кариерата си, призна самият той в интервю за "НОС".

След световното първенство по футбол в ЮАР през 2010 година Робен се завърна със скъсан мускул в бедрото и пропусна следващите шест месеца.

"Разочарованието е много голямо, когато завръщането ми се отлага толкова дълго време. Даваш всичко от себе си в работата, но тялото не те слуша. Това ме ядосва", заяви Робен пред вестник "Билд", след като бе потърсен за коментар относно евентуалното му отказване от футбола.

"Но все пак в своето интервю подчертах, че изпитвам голямо удоволствие от играта, от вкарването на голове и че нямам намерение да се откажа доброволно."

"Не се притеснявайте, скоро отново ще бъда на терена. Дали ще спра с футбола? Абсолютно не", отсече оптимистично крилото на Байерн Мюнхен и холандския национален отбор по футбол.