Националният селекционер на Холандия Луис ван Гаал флиртува с бившия си тим Байерн Мюнхен. Завръщането на специалиста в баварския клуб обаче е малко вероятно, тъй като той изля гнева си върху президента на мюнхенци Ули Хьонес.

"Във всички свои отбори съм се връщал отново като треньор, както и в националния тим на Холандия. Сега остана само Байерн Мюнхен. Би било много хубаво, ако се случи", започна Ван Гаал пред списание "Шпорт Билд".

"Ще бъда напълно откровен: не мога да си представя отново да работя с Ули Хьонес. Единственият човек в клуба, който искаше да напусна бе Хьонес. Никой друг! Затова и ние двамата никога повече не можем да работим в екип."

"Изобщо не е добре, когато властта в такъв голям клуб като Байерн Мюнхен е в ръцете само на един човек.  За мен Ули Хьонес не беше толкова добър."

"Той критикуваше публично Марио Гомес, а не трябваше да го прави. Защото Марио е много чувствителен нападател. Наистина не ми харесва да гледам това, което се случва с Гомес", продължи специалистът.

Както е известно, Хьонес отправи критики към Марио Гомес в края на сезона, особено след пропуските на стрелеца в полуфиналния мач-реванш срещу Реал Мадрид в Шампионската лига и последвалия финал с Челси.

На 14-и ноември Холандия ще играе с Германия в приятелска среща в Амстердам. Луис ван Гаал ще има възможността да се срещне с голяма част от своите бивши възпитаници в Байерн.

"В момента Германия има повече играчи от световна класа в сравнение с моя отбор, затова Бундестимът е фаворит в мача срещу нас", завърши ван Гаал.