Треньорът на холандския Аякс Франк де Бур се закани, че неговият отбор ще се опита да довърши Манчестър Сити, като постигне положителен резултат на "Етихад".

Амстердамци днес гостуват на английския шампион, а срещата е жизненоважна за "Гражданите", тъй като при всякакъв резултат, различен от победа, тимът ще подпечата отпадането си от Шампионската лига.

В първата среща между двата тима Аякс сензационно стигна до успех с 3:1 на "Амстердам Арена".

"Всички отбори в тази група искат да играят в Шампионската лига и след зимната пауза.  Но, разбира се, Манчестър Сити има цел да спечели девет точки в следващите три мача, за да може да се класира напред. Ние от своя страна ще се опитаме да постигнем положителен резултат на "Етихад", заяви младият специалист на пресконференцията преди мача.

"Не е в нашата природа да играем дефанзивно, така че няма да играем по такъв начин срещу Сити. Искаме да покажем играта, която показахме в Амстердам. Така трябва да играе Аякс, независимо дали е у дома или като гост", добави той.

"В Манчестър Сити играят много качествени футболисти. Те имат четирима страхотни защитници и двама дефанзивни халфа пред тях. Освен това отборът им разполага с много качествени нападатели. Отсъствието на Давид Силва е добра новина за нас, но те имат още много големи имена в състава. Както казах и преди мача в Амстердам, ако играем нашата си игра, тогава на всеки опонент ще му бъде много трудно срещу нас", завърши треньорът на Аякс.