ПСЖ успя да се класира за директните елиминации, след като надви Динамо Киев с 2:0 като гост.

Това стана в среща от Група "А" на Шампионската лига, която се игра на стадион "Олимпийски" в украинската столица.

Головете за гостите бяха дело на Лавеци в 45-ата и 52-ата минути. Това са и неговите първи попадения за парижкия клуб във всички турнири. Той вкарва два гола в един мач от ШЛ за пръв път от февруари тази година, когато наниза две попадения за Наполи срещу Челси.

С тази победа ПСЖ събра 12 точки в актива си, а Динамо е с 4 пункта и си осигури мято в Лига Европа през пролетта. Парижани пък ще продължат в директните елиминации.

Като цяло домакините изиграха добър мач, но ефективността на парижани си каза думата. 




Срещата започна много добре за домакините, които създадоха няколко доста опасни атаки през първите няколко минути.

Още в 4-ата минута Дуду опита диагонален удар, който обаче не намери очертанията на вратата, а точно три минути по-късно Качедири пропусна да разпечата Салваторе Сиригу от границата на малкото наказателно поле.

Парижани обаче също се отчетоха с възможност за попадение и в 10-ата минута бразилският бранител Алекс стреля от наказателното поле, но неточно.

Киевчани демонстрираха по-атакуващ футбол в следващите минути и в 13-ата минута удар на Идейе Браун от 10-ина метра бе блокиран, а с удари от далечна дистанция се отчетоха Гусев и Велосо в минутите след 20-ата. Гол обаче така и не падаше.

В 27-ата минута и пред Ибра се откри възможност да направи нещо, но шведският нападател не успя да разпечата вратата от границата на наказателното поле. И точно когато изглеждаше, че на почивката няма да се стигне до попадение, парижани поведоха в резултата в последните секунди на частта.

Автор на попадението стана Езекиел Лавеци, като това бе негов първи гол за парижани във всички турнири.

Той бе изведен по страхотен начин от Златан Ибрахимович сам срещу вратаря, след което напредна с две-три крачки и технично копна топката, за да прехвърли противниковия страж и да влезе във вратата.

Второто полувреме започна перфектно за гостите и в 53-ата минута Лавеци вкара второто си попадение в мача. Той бележи два гола в един мач в  този турнир за пръв път от февруари месец, когато мушна две попадения за Наполи срещу Челси.

Качериди направи уникална грешка и върна топката към вратаря, но пасът му бе прекалено лек и Матуиди стигна до кълбото и излъга стража, след което Лавеци го добута във вратата.

Динамо обаче натисна противника си в следващите минути и създаде няколко доста опасни атаки, завършили с удари.

В 58-ата минута удар на Тайе Тайво от дистанция бе блокиран, а няколко минути по-късно стражът се намеси и при силна тупалка на Гармаш.

Мигел Велосо също опита късмета си в 62-ата минута, но и той не успя, въпреки доброто му изпълнение от 20-ина метра.

В следващите две-три минути вратарят на парижани Сиригу бе принуден да спасява удари на Гармаш и Харуна. В минутите до края на мача не се стигна до почти нищо кой знае колко интересно и в крайна сметка резултатът се запази.

ДИНАМО КИЕВ - ПСЖ 0:2
0:1 Лавеци 45'
0:2 Лавеци 52'

ДИНАМО: Ковал, Силва, Бетао, Тайво, Качериди, Велосо, Гусев (67 - Ярмоленко), Гармаш (78 - Богданов), Дуду, Браун, Харуна (67 - Милевски)

ПСЖ: Сиригу, Силва, Алекс, Максуел, Ван дер Вил, Сисоко (68 - Шантом), Нене (87 - Пасторе), Матуиди, Верати (78 - Арманд), Лавеци, Ибрахимович