Тотнъм постигна втора поредна победа, след като в оспорван мач надви Ливърпул с 2:1 в двубой от 14-ия кръг на Висшата лига. Поражението прекъсна серията на мърсисайдци от 8 поредни срещи без загуба.

Двубоят бе много интересен, с положения и пред двете врати, но в крайна сметка Шпорите ликуваха. Ленън и Бейл вкараха головете за тях, а след това изработиха и гола на гостуващия тим.

Така Тотнъм вече е 5-и с 23 точки, докато Ливърпул остана във втората половина на таблицата с 16 и заема 12-а позиция.


 


Муса Дембеле стартира за домакините, които изглеждаха доста офанзивно с нападателна четворка Ленън, Бейл, Демпси и Дефо. В тима на Ливърпул нямаше промяна от равенството срещу Суонси. 

Темпото през първата част бе убийствено. Гарет Бейл бе страшно активен в началото. Негов силен удар от фаул затрудни Рейна, а след това се измъкна отляво в наказателното поле, но ударът му мина покрай целта.

В 7-ата минута обаче голът бе факт. Отново пробив на Бейл завърши с подаване успоредно на голлинията към далечната греда, където Аарън Ленън се измъкна зад гърба на Стюърт Даунинг и вкара спокойно.

Почти веднага след гола Ливърпул можеше да изравни. Суарес се измъкна на границата на наказателното поле, но ударът му към долния ляв ъгъл бе сравнен сравнително спокойно от Лорис.

Малко след това френският вратар излезе неразчетено извън наказателното си поле, но Джордън Хендерсън не намери празната врата, въпреки че и хвърлилия се в краката му Уокър може би също му попречи.

И в 16-ата минута гостите бяха наказани, защото Тотнъм дръпна с 2:0. Демпси спечели фаул, при който останаха съмнения дали бяха нарушени правилата и Бейл с много силен шут над стената вкара за втори път. Рейна бе изненадан, а уелсецът се разписа за 6-и път в първенството за сезона.

Постепенно обаче гостите се окопитиха. Шут на Суарес от малък ъгъл бе спасен от Лорис. Мърсисайдци се задържаха в половината на съперника и започнаха да го притесняват все повече.

Стигна се и до поредното отлично положение. Суарес изведе Джерард в наказателното поле, който миг преди да стреля бе бутнат от Дембеле. Суарес успя да насочи топката макар и слабо към голлинията, но миг преди тя да я пресече, Уокър успя да изчисти.

Малко преди почивката домакините едва не си вкараха автогол, след като Доусън изчисти в тялото на Галас едно центриране, но за късмет на Лорис топката премина над вратата и така паузата дойде при добър аванс на Шпорите от 2:0.

След нея Ливърпул натисна. Центриране на Суарес намери свободния в наказателното поле Хосе Енрике, който вместо да стреля от въздуха, върна назад с глава и положението бе пропуснато.

По-добрите действия на гостите все пак им донесоха успех. В 72-ата минута след корнер Джерард стреля към вратата и на голлинията Ленън изчисти право в лицето на Гарет Бейл и топката влетя в мрежата.

Няколко минути по-късно гостите пропуснаха да изравнят. Дани Агер показа настойчивост и се пребори за топката край аутлинията, върна я назад и от няколко метра Суарес стреля силно над целта. При ситуацията останаха съмнения и затова дали топката не е напуснала терена във въздуха преди подаването на Агер, но сигнал така или иначе нямаше.

След това въпреки опитите си Ливърпул не успя да стигне до изравняване и загуби.

Тотнъм - Ливърпул 2:1

1:0 Ленън 7
2:0 Бейл 16
2:1 Бейл 72 а.г.

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Галас, Доусън, Уолкър, Сандро, Демпси (63 Сигурдсон), Ленън, Дембеле (88 Хъдълстоун), Бейл, Дефоу

Ливърпул: Рейна, Джонсън, Хосе Енрике, Агер, Шкъртел, Алън, Даунинг (78 Асаиди), Хендерсън (63 Шелви), Джерард, Стърлинг, Суарес