"Бомбардировачът на нацията" Герд Мюлер се изказа доста ласкаво за звездата на Барселона Лионел Меси, който строши рекорда му за най-много отбелязани попадения в рамките на една календарна година.

Близо 40 години спечелилият всичко във футбола Герд Мюлер бе стрелец №1 с общо 85 гола на клубно и международно ниво, но снощи Меси го изпревари и вече има 86 попадения на сметката си, вкарани в 65 срещи.

"40 години държах рекорда от 1972 година за най-много отбелязани голове. Имах 85 попадения в 60 мача", започна Мюлер пред sport1.de.

"И сега най-добрият футболист в света счупи моя рекорд. Много се радвам за Лионел Меси. Той е един невероятен играч, един истински гигант."

"Освен това е много симпатичен човек и истински професионалист. Надявам се в оставащите мачове за годината той да отбележи един или няколко гола в повече, за да може да държи новия рекорд също 40 години."

"Лионел Меси е фантастичен. Той прави само една грешка и тя е, че не играе за Байерн Мюнхен", завърши с чувство за хумор 67-годишният Герд Мюлер, който има впечатляващите 68 гола в 62 мача за Западна Германия и 398 гола в 453 шампионатни мача за Байерн.