Шефовете на Етър обвиниха Цанко Цветанов в лъжа и заведоха дело срещу него. Както е известно, Цанко бе уволнен преди два месеца от клуба.

От ръководството на "болярите" извадиха документи, които уличават Цанко Цветанов в главен виновник за бойкота на прословутото турне до Турция.

Повод за това е делото, което заведе Цанко срещу Етър. Шефовете отговориха с контра дело и също така обявиха, че Цветанов непрекъснато е говорил срещу ръководството на клуба, докато е бил начело на Етър.

“Негово право е да води дела, ние също сме завели. Цанко е в основата на проваленото пътуване за контролата в Турция, освен това е настройвал футболистите срещу ръководството, за което имаме документи”, каза Ендер Дурмушев.

"Който лъже, ще си понесе последствията. Аз търся правата си заради уволнението ми и си искам неустойката. Всеки има право да си търси правата по съдебен ред", обяви пък Цанко пред "Велико Търново спорт".

В иска си до Районния съд той настоява да бъде признато за незаконно уволнението му, както и да му бъдат изплатена петцифрена сума по допълнително споразумение.