Легендата на българските щанги Иван Абаджиев даде интервю за предаването "Преди обед" по btv, в което заяви, че възнамерява да се завърне в България.

"В САЩ искат да ме направят американец, но това няма как да стане. Ще изнеса още няколко семинара в Америка, след което смятам да се завърна завинаги в България и да приключа окончателно със спорта", сподели величието.

"Обиден съм от много дълго време на хората у нас. Още откакто бях състезател. Пет пъти съм бил изваждан от националния отбор по вдигане на тежести и въпреки това постигнах върха в този спорт за България."

"Бях отречен, след това минах към треньорството, но след това и там ме подгониха. Хората знаят много за мен. Но не знаят главното, с което постигнах тези високи спортни резултати."

"При мен петима души са вдигали три пъти своето собствено тегло. Едва сега един кореец на Олимпийските игри в Лондон постигна същото, затова и пиша книга."

"В България няма отворена врата за мен. Всичките скандали, свързани с мен, са дело на българската федерация. Даже и сега продължават."

"Наскоро е имало някакъв конгрес в Баку, след който от нашата федерация ми съобщиха, че съм със спрени права", каза още специалистът.