Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се надява капитанът на тима Стивън Джерард да удължи своя договор. Очаква се футболистът да седне на масата за преговори с шефовете на клуба преди края на сезона.

"Стивън Джерард е уникален футболист. Когато влезе в мача срещу Олдъм, все едно бе долетял в мача от небето. Ние заиграхме на съвсем различно ниво с неговото включване", каза Роджърс, цитиран в официалния сайт на Ливърпул.

"Той е играч от най-висока класа, който внася не само високо качество в отбора, но и голяма доза ентусиазъм. За 32-годишен футболист той все още изглежда в добра форма. Той е силен физически и има влияние в отбора."

"Стивън и аз сме говорили няколко пъти относно преподписването на неговия договор. Той ми каза последния път, че ще изчака края на сезона, за да видим как ще се развият нещата. Неговият фокус е насочен в това да помогне на тима да се изкачи нагоре в таблицата."

"Без съмнение договорът на Джерард ще бъде разгледан и преди края на сезона. С всеки изминал ден се вижда колко важен е Стивън за отбора. Като капитан той е феноменален", завърши Роджърс.