Наставникът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес се изказа доста ласкаво за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, споделяйки, че французинът върши чудесна работа начело на "артилеристите".

"Трябва да вземете под внимание, че Арсенал се конкурира с отбори като Челси, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити", каза Хайнкес на пресконференция.

"През последните няколко години Арсенал продаде голяма част от своите звезди, докато останалите три отбора привличат звезди от световна класа."

"И поради тази причина не смятам, че е често Венгер да бъде обвиняван. Той е страхотен треньор. Виждате начинът, по който играят неговите момчета."

"Арсенал е клуб с традиции и с история. Отборът играе много атрактивен футбол. Ако не се вземе под внимание мача им с Блекбърн, те се представят добре, намират се на пето място в таблицата. И ще бъдат много труден съперник за нас."

"След две години без титла в Байерн, трябваше да се направи нещо по въпроса. През този сезон променихме някои неща. Подобрихме се в защита и в смяната на играта."

"За мен е много важно, че всички футболисти се научиха, че трябва заедно да се защитават и да атакуват. Играчите ми имат нужната мотивация и изпитват глад за успехи. Това е изключително важен фактор за нас", завърши Хайнкес.