Защитникът на Байерн Мюнхен Данте даде интервю пред електронното издание Goal.com, в което похвали Лукас Подолски, Джак Уилшър и Тио Уолкът.

Тази вечер Арсенал приема Байерн Мюнхен в първи 1/8-финален сблъсък на Шампионската лига. Срещата стартира в 21.45 часа българско време на стадион "Емиратс" в Лондон.

"Арсенал има доста интересни футболисти. Лукас Подолски беше голяма заплаха в Бундеслигата, дори когато играеше за Кьолн и аз видях с очите си колко опасни са Джак Уилшър и Тио Уолкът, по време на мача Англия - Бразилия", започна кариоката.

"Също така играчите на Арсенал ще искат да се докажат. Следя мачовете във Висшата лига от години и се възхищавам на добрия футбол, който практикува Арсенал."

"Никога не можеш да си позволиш да подцениш клуб, който изповядва тази философия. Видял съм достатъчно добри моменти от Арсенал, за да съм наясно, че този тим може да създаде главоболия на всеки противник."

"Загубата на Байерн във финала на ШЛ беше съкрушителна. Тази загуба ме накара да се притесня за духа на отбора. Очаквах да видя една мрачна атмосфера. Но е забележително, че футболистите не мислят много за случилото си и съм щастлив, че момчетата продължиха напред."

"Сигурен, че вътрешно те умират за още една възможност да се борят за трофея. В Байерн човек винаги се цели във високи цели."

"През този сезон се справяме добре и аз се радвам, че се адаптирах бързо в отбора. Ние сме един отбор и трябва да правим нещата заедно, ако искаме да успеем. Можем да накараме другите да изпитват страхопочитание към нас само ако печелим трофеи, завърши Данте.