Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс очаквано бе разочарован от отпадането на неговия тим от Зенит в Лига Европа, но същевременно остана горд от представянето на отбора.

"Мърсисайдци" стигнаха до впечатляващ обрат до 3:1 на своя "Анфийлд", но отпаднаха от руския тим заради гол на чужд терен.

"Горди сме от клуба и играчите тази вечер. Въпреки че загубихме мача, клубът и играчите показаха защо са част от най-великото футболно семейство на света", заяви Роджърс след мача.

"Да се върнем в мача след като изоставахме с три гола и да покажем тези усилия, класа и характер бе абсолютно феноменално. Освен това мисля, че трябваше да бъде отсъдена и дузпа за нас".

"Не мисля, че играчите можеха да направят нещо повече. Публиката не можеше да направи нещо повече. Беше фантастична вечер, но за съжаление ние загубихме двубоя още в първия мач".

"На такова равнище да вкараш толкова много голове и за нас почти да се класираме, това ми дава голяма гордост. Ситуацията в 50-та минута със сигурност бе дузпа. Мисля, че всички го видяха. Не беше нещо, за което има какво да се спори. Разочаровани сме от това, но вечерта бе страхотна".

"Искахме да спечелим мача и направихме всичко възможно, за да се класираме. Вероятно ще се връщаме назад към първия мач, където допуснахме леки голове, които в крайна сметка се оказаха решителни".

Същевременно Роджърс категорично отказа да вини по какъвто и да е начин Джейми Карагър за грешката му, която доведе до решителния гол на чужд терен на Зенит.

"Това вероятно е първата му грешка, която виждам откакто дойдох в този отбор. И в това включвам и всички тренировки. Не го виним. Мисля, че тази вечер той бе брилянтен в контролирането на Хълк, който е голяма заплаха с мощта си. Беше просто лош късмет".

"Разочарован съм за Кара, защото той е брилянтен професионалист и заслужаваше да стигне до следващия рунд".

След отпадането от Лига Европа, практически Ливърпул приключи борбата за всички набелязани преди сезона цели. Роджърс обаче не смята сезона за свършил.

"Сезонът ни не приключва. И няма да приключи до последния сигнал на мача с КПР. Това е отбор, който израства всеки път. Виждате нивото на представяне тази вечер. Да доминираме отбор от такъв ранг и да контролираме мача така бе невероятно".

"Искаме да продължим да се подобряваме до последния мач на сезона. Вижда се желанието и устремеността на играчите да направят това. И трябва да търсим това в оставащите 11 мача".

"През следващия сезон ще сме в много по-добра позиция, защото рамките вече ще са положени. За играчите е трудно с нов мениджър, с нови идеи. Но сега те вижда вече лекота в играта, те са уверени, вкарват голове и се представят добре".