Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес за пореден път защити нападателя на отбора Фернандо Торес.

Във вчерашния мач срещу Спарта Прага от Лига Европа испанският нападател направи поредната доза пропуски и мачът за малко да стигне до продължения, преди в последната минута Еден Азар да вкара изравнителния гол за 1:1.

"Той не игра лошо в този мач", заяви Бенитес след мача.

"Може да анализирате нападателите само по броя на головете, които вкарват. Може би сте прави. Но той свърши страхотна работа за отбора. Не е лесно срещу отбор, който играе дълбоко. Но той спечели високи топки, увличаше защитници за съотборниците си".

"Мисля, че той игра добре. Не съм съгласен, че е играл лошо. Но разбира се, искаме той да вкарва положенията, които се откриват пред него".

"Ако той продължи да работи така и да играе по този начин, головете ще дойдат. Убеден съм".

"Можем да коментираме как той не вкарва голове и имаше четири положения. Но той имаше тези четири положения. Нека погледнем позитивно на нещата. Виждал съм го в мачове да няма тези шансове, защото не е на правилната позиция. В този мач вратарят го спря и той пропусна няколко положения. Не беше ситуация, в която нападателят се е покрил".

Заради пропуските на Торес Спарта дълго време водеше с 1:0 и мачът щеше да има продължения. В 92-та минута обаче влезлият като резерва Еден Азар се разписа.

"Азар има класа и качества и ние знаехме, че може да направи разлика в края на мача. Не беше лесно да избера кой да излезе. Решихме да излезе Оскар, защото Моузес ни дава ширина отдясно, докато Азар играе отляво".

"Те играха много прибрано, затова искахме да ги разтеглим по фланговете. Ние обаче играхме добре. Имахме 22 положения. Вкарахме чак накрая, но владеехме топката в 60% от времето".

"Направихме 2-3 грешки и им дадохме възможност да контраатакуват, но въпреки това направихме достатъчно, за да заслужаваме да се класираме".