Наставникът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес отново похвали Арсенал, този път преди 1/8-финалната среща-реванш в Шампионската лига. Утре баварците посрещат "артилеристите" в 21.45 часа българско време на стадион "Алианц Арена", като германците спечелиха в Лондон с 3:1.

"В Лондон изиграхме едно превъзходно първо полувреме и добро второ полувреме. Можем да сме доволни от резултата, но това е Шампионската лига и Арсенал ще бъде много мотивиран на Алианц Арена. Това не е случаен отбор", започна Хайнкес в официалния сайт на Байерн.

"Искам да ви припомня, че през миналия сезон Арсенал загуби с 0:4 от Милан, но на реванша спечели само с 3:0. Тогава Арсенал показа, че е много опасен противник и Милан едва-едва продължи."

"Изключително много уважавам Арсен Венгер. Той е мениджър от най-висока класа, Арсенал е боеспособен тим, който ще направи всичко възможно, за да вземе необходимия за тях резултат на наш терен."

"Арсен Венгер чете играта, той е доста креативен. През последните години Арсенал е сред отборите, който играе най-добър футбол в Англия. Може би клубът не е постигнал толкова много успехи, но стилът на игра е доста атрактивен."

"Арсенал разполага с играчи от най-висока класа, някои от тях напуснаха клуба, други се присъединиха към отбора. В нашата професия, за да си на върха, трябва да разполагаш с топ-футболисти. В това отношение на Венгер навярно му е трудно, но той е един от най-добрите в професията и ще ми бъде доста неприятно, ако той не е част от играта."

"Ние имаме добър състав и Ариен Робен се завърна след контузията си. Той е здрав, тренира добре и смятам, че утре ще излезе много мотивиран. Марио Гомес получи лека контузия, но няма проблеми да играе. Изненадан съм, че това беше публикувано в пресата.

"Дали ще гледаме Барселона - Милан? В подготовката ни винаги е така, че някои футболисти гледат мач по стаите, други се събират заедно, трети играят карти. Става дума за индивидуални решения на футболистите."

"Често се случва така, че аз, Матиас Замер и моите помощници гледаме заедно мачове. Не бих дал прогноза за Барселона - Милан. Имам мнение, но няма да дам прогноза", завърши своето изказване Юп Хайнкес.