Въпреки победата на Барселона над Милан с 4:0 и класирането на тима за 1/4финалите на Шампионската лига, Хавиер Масчерано не бе в особено добро настроение след двубоя.

Причината е, че аржентинецът допусна груба грешка, която можеше да промени много изхода в двубоя. При 1:0 той не успя да отиграе една топка, която мина зад гърба му и Нианг излезе сам срещу Валдес, но за радост на домакините стреля в гредата.

Секунди по-късно Меси вкара за 2:0 и нещата тръгнаха в полза на Барса, но Масчерано не забрави грешката си.

“Разочарован съм от себе си, защото допуснах неточност, която можеше да ни струва скъпо. Издънката ми щеше да бъде огромен провал и нещата сега можеха да бъдат съвсем различни. Когато играеш за Барса не можеш да си позволяваш подобни грешки” заяви Масчерано, който за последните 15 минути бе заменен от Карлес Пуйол.

“Въпреки всичко обаче е страхотно, че постигнахме тази победа. Може би имахме нужда от шамарите от последните мачове, за да се върнем към основите. Като изключим резултата обаче, ще се прибера тъжен вкъщи, защото зная, че имах голям късмет да не проваля тима” каза още аржентинецът.