Легендата на Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън обяви своя фаворит за спечелване на Шампионската лига, след като неговият любим отбор бе елиминиран в турнира от деветкратния европейски клубен първенец Реал Мадрид.

"Ако трябва да определя фаворита за спечелване на Шампионската лига, бих казал, че това е Байерн Мюнхен", сподели 75-годишният ветеран пред германския сайт sport1.de.

Все пак Чарлтън не крие симпатиите си към Борусия Дортмунд, който достигна своя първи 1/4-финал в надпреварата за последните 15 години.

"Борусия Дортмунд е един уникален клуб, с невероятни фенове. Борусия също има място сред фаворитите за отличието", добави славният англичанин.

Мнението си пред електронното издание изрази и бившия ас на Милан и на холандския национален отбор по футбол Рууд Гулит.

"Разбира се, че Байерн Мюнхен може да спечели Шампионската лига. Баварците имат един много добър състав, един много добър микс от футболисти", сподели "лалето".

"Ариен Робен е спортист от най-висока класа и той трябва да има амбицията да играе. Неговите травми го връщаха постоянно назад и всеки път той трябваше да се бори отново за мястото си в отбора", завърши Гулит.