Полузащитникът на германския Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер показа самочувствие и заяви готовност баварците да се изправят в Шампионската лига срещу Барселона на жребия в петък.

"Смятам, че няма отбор в Европа, който би играл с удоволствие срещу Байерн Мюнхен. Който иска - нека дойде, дори и Барселона", отсече Швайнщайгер пред телевизия "Скай".

"Титлата в Шампионската лига минава през мач срещу Барселона. Който победи Барса, тогава ще има много големи шансове да спечели турнира."

"Поради тачи причина не смятам, че е чак толкова лошо, че най-добрият отбор остава в надпреварата", каза още германският полузащитник за снощната победа на каталунците с 4:0 над Милан, която ги класира на 1/4-финалите в ШЛ.

"Меси притежава изключителни качества, но не играе сам на терена. Барселона притежава един много силен състав. Но е напълно възможно да победиш и отбора, в който играе Меси", завърши своя коментар Швайнщайгер.

Тази вечер Байерн Мюнхен приема Арсенал в 1/4-финален мач реванш на Шампионската лига, след аванс от 3:1 след първата среща.