Един от лидерите на Арсенал Микел Артета обяви, че всички футболисти на отбора трябва да се гордеят с представянето си в Мюнхен, въпреки отпадането от Шампионската лига.

Много малко не достигна на "Артилеристите" да сътворят неочаквана сензация и да елиминират Байерн от турнира след загуба с 1:3 на "Емиратс" в първия мач.

Успехът с 2:0 на "Алианц Арена" обаче така и не се оказа достатъчен на лондончани, за да изхвърлят противника си от турнира.

"Дадохме всичко от себе си. Бяхме наясно, че ще ни бъде трудно да отстраним Байерн, след като допуснахме три гола у дома. Въпреки това обаче ние продължавахме да вярваме. Това бе психически много труден мач. Когато открихме резултата, домакините не изглеждаха особено убедителни и ние се опитвахме да е възползваме от това", заяви Артета след мача, цитиран от "Скай Спортс".

"Вкарахме и второ попадение към края. Може би ако имахме още 10 минути на разположение, щяхме да имаме много по-големи шансове. Не са много отборите, които печелят в Мюнхен. Байерн показа през този сезон, че е от топ клубовете в Европа, така че момчетата заслужават признание. Мениджърът ни също, защото той вярваше от самото начало, че можем да го направим. Опитахме всичко възможно в този мач, добави той.