Наставникът на германския първенец Борусия Дортмунд Юрген Клоп определи съперника на своя тим Малага като една от изненадите на турнира и като отбор с голям потенциал. Двата тима ще се изправят един срещу друг на 1/4-финалната фаза на Шампионската лига.

"Борусия Дортмунд и Малага са две от изненадите на Шампионската лига. Едно е сигурно: на полуфиналите ще има изненадващ участник", каза Юрген Клоп в официалния сайт на "жълто-черните".

"Начинът, по който Малага отстрани Порто показва огромния потенциал на този отбор. Треньорския щаб и и футболистите се справиха с проблемите вътре в клуба и това показва характер", добави специалистът.

"Приемаме жребия, който със сигурност е за предпочитане пред Барселона, Реал Мадрид или Байерн Мюнхен. Радостни сме, че първо играем в Испания", сподели спортният директор на Борусия Михаел Цорк.

"Малага е известен в Германия заради познатите за нас Мартин Демикелис и Роке Санта Крус, както и обещаващия талант Иско. Този тим се намира на четвърто място в Ла Лига, в ШЛ остави зад себе си Милан, после елиминира Порто."

"И всичко това стана след като шейхът се оттегли. Най-голямата ни грешка ще бъде ако ни обхване празнично настроение", завърши Михаел Цорк.

"На четвъртфиналите в турнира няма лесен жребий. Ние сме доволни, че първо ще играем като гост, но никога не подценяваме съперника", бяха думите на изпълнителния директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке.

"Ще бъдат мачове на кантар. Не трябва да правим грешки. Не сме губили мач в Шампионската лига и се надявам това да остане така. Страхотно е, че сме на 1/4-финалите и каквото и да постигнем, ще бъде бонус", добави Вацке.

Капитанът на Борусия Себастиан Кел заяви: "Радвам се на жребия и най-вече за това, че първо ще гостуваме. Наясно сме с успехите на Малага този сезон. Изключено е да подценим противника".