Бившият наставник на Ювентус и Лацио Дино Дзоф заяви, че двата отбора имат добри шансове да се класират за полуфиналната фаза от европейските клубни турнири. "Бианконерите" и "орлите" вече са единствените италиански представители в Европа.

На четвъртфинал от Шампионската лига Ювентус ще срещне вицешампиона на Германия Байерн Мюнхен. В Лига Европа пък "бианкочелестите" имат за съперник турския вицешампион Фенербахче.

"Байерн Мюнхен е един голям клуб и в момента разполага със страхотен състав, обаче не мисля, че опитът на баварците ще натежи в двубоя с Ювентус. Причината е, че и двата отбора са свикнали да играят на високо ниво и Юве е равностоен на Байерн. Пък и всички знаем, че във  футбола всичко е възможно и е трудно да се правят прогнози", коментира Дзоф пред електронното издание TMW.

"Лацио разполага с всичко необходимо, за да продължи напред, дори и без да пренебрегва ангажиментите си в Серия А. Даже смятам, че "бианкочелестите" могат да спечелят трофея от Лига Европа. Вярвам в тима на Владимир Петкович", допълни Дзоф.