Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана много разочарован след загубата с 1:3 при гостуването на новака Саутхямптън.

Преди този мач "Мърсисайдци" бяха абсолютни фаворити за трите точки, но отборът демонстрира слаб футбол и загуби срещата.

Морган Шнейдерлин, Рики Ламбърт и Джей Родригес вкараха попаденията за домакините, а почетният гол за "Червените" бе дело на Фелипе Коутиньо в края на първото полувреме.

"Ние просто не бяхме достатъчно добри, това е толкова просто. Не успяхме да намерим нашата си игра и ни бе доста трудно. Започнахме да играем както знаем чак, когато домакините поведоха в резултата с 2:0", заяви Роджърс на пресконференцията след мача.

"Върнахме един гол и през второто полувреме бяхме по-добри, но след това допуснахме още едно леко попадение и в крайна сметка загубихме срещата".

"В офанзивен план успяхме да създадем някои положения и определено можехме да вкараме повече от едно попадение. Мисля, че играта ни в атака не бе лоша. За съжаление обаче не се защитавахме достатъчно добре и това си пролича. Трябва да отдадем дължимото на домакините, защото те изиграха силен мач"

Роджърс направи две промени в стартовия си състав, в сравнение със състава, който пусна срещу Тотнъм през миналата седмица.

Мартин Шкъртел и Джо Алън замениха Джейми Карагър и Лукас Лейва сред титулярите.

"В последно време играхме с трима полузащитници и това ни даваше възможност да доминираме в мачовете си. За съжаление обаче имахме някои играчи с травми и които така и не успяха да тренират на пълни обороти през седмицата. Такъв е случаят с Лейва. Все пак обаче го пуснах на полувремето и през втората част той се представи на отлично ниво"

"Не напипахме точния ритъм в този мач, но не искам това да звучи като извинение. Днес просто бе лош ден за нас. Бяхме победени. Сега обаче неприятното е, че ще трябва да живеем с мисълта за тази загуба няколко седмици и след това отново ще трябва да се върнем на победния път"

"Знам къде трябва да подобрим представянето си, но просто в този мач не играхме така, както можем и не се защитавахме по начина, по който можем. Концентрацията ни трябва да бъде върху следващия мач. Можем да стигнем доста напред, но все още има работа за вършене", завърши Роджърс.