
Това е втори пореден успех на единствения тъмнокож снукър играч, след като в "уайлд кард" кръга, той спечели с убедителното 5:1 срещу китайския аматьор Хю Шао.
В спор за 3-ия кръг на надпреварата Рори ще се изправи срещу поставения под номер 5 в основната схема Шон Мърфи.
Мачът на Маклауд започна лошо за него, тъй като с халф-сенчъри брейк от 62 точки и общ резултат 90-31 Стивънс си взе първия фрейм и поведе в резултата.
Маклауд изравни след малки серии и 48-10 точки в своя полза, но веднага след това неговият уелски противник отново излезе напред в резултата.
Този път Матю направи малки серии и общо 62 точки в третия фрейм, като позволи на Рори да стигне до едва 16 точки в него.
Така уелският снукър играч стигна до аванс от 2:1 фрейма в своя полза. От тук нататък обаче на масата имаше само един играч и това бе Маклауд.
Англичанинът бързо се мобилизира и намери своята най-добра игра, като впечатли зрителите в залата.
От друга страна опонентът му направи някои безумни грешки, които му "помогнаха" да загуби мача и да отпадне от турнира.
С 58-30 точки в четвъртия фрейм Рори изравни на 2:2 фреймовете, а след това с уникален сенчъри брейк от 134 точки англичанинът стигна до аванс от 3:2 в своя полза.
Надмощието му до края на мача продължи с пълна сила и с халф-сенчъри брейк от 52 точки Маклауд се доближи само на косъм от победата.
В следващия фрейм Маклауд отново бе по-съобразителен и с 64:36 го спечели, като по този начин взе и самия мач.
Марк Уилямс също се класира за 2-ия кръг на турнира, след като надви с 5:2 фрейма китаеца Лю Хаотиян.
Срещата започна със сенчъри-брейк от 108 точки за Уилямс, но след това резултатът бе изравнен на 1:1 фрейма след халф-сенчъри брейк от 55 точки на азиатеца. Хаотян обърна мача в своя полза и поведе с 2:1 след нов халф-сенчъри брейк от 52 точки.
С халф-сенчъри брейкове от 63 и 60 точки обаче Уилямс стигна до аванс от 3:2 в своя полза, а след това с малки серии и халф-сенчъри брейк от 72 точки в седмия фрейм постигна и крайния успех.
Той ще срещне във втория кръг Али Картър.
Коментари
Напиши коментар11:39 | 27 мар 2013 г.
Напиши коментар