
Марк Уилямс успя да се класира за 1/4-финалите на "Чайна Оупън", след като постигна победа с 5:4 фрейма над Алистър Картър.
За място на 1/2-финалите той ще спори срещу поставения под номер 2 в основната схема Марк Селби.
Срещата между Уилямс и Картър бе доста интересна, като на моменти двамата демонстрираха страхотен снукър.
Сблъсъкът започна с чудесен първи фрейм, който бе доста оспорван и в който до последния момент не се знаеше какво ще се случи.
Уилямс стигна до халф-сенчъри брейк от 51 точки и добави още 11 точки към актива си, но въпреки това загуби фрейма.
Картър успя да се добере до 66 точки след малки серии и така поведе в резултата.
Статуквото обаче веднага бе възстановено още след втория фрейм. В него Уилямс стигна до 63 точки срещу 55 за противника си.
Уелсецът постигна пълен обрат, след като достигна до 78 точки в третия фрейм, след малки серии а противникът му стигна до 57.
С халф-сенчъри брейк от 78 точки обаче Картър изравни фреймовете на 2:2 и се завърна в играта.
Последва нов фрейм за Картър, с който той обърна нещата в своя полза и поведе с 3:2. Англичанинът спечели петия фрейм със 70:12.
С 55:41 в шестия фрейм обаче нещата съвсем загрубяха за уелския снукър играч и изоставането му стана 2:4.
С три страхотни последователни фрейма обаче Уилямс стигна до фамозния обрат.
Той избухна със сенчъри-брейк от 136 точки в седмия фрейм а след това с халф-сенчъри брейкове от 81 и 79 точки обърна мача в своя полза и го спечели с 5:4.
За 1/4-финалите се класира също и Джак Лисовски, който надви изненадващо Марк Дейвис с 5:4 фрейма. Лисовски ще срещне Шон Мърфи в следващия кръг.
В този мач също имаше доста интрига. Дейвис стигна до аванс от 4:2 и бе на косъм от спечелването на срещата.
Лисовски обаче направи три много силни фрейма и с три халф-сенчъри брейка обърна мача и се добра до крайния успех.
Младокът взе последователно съдбовните си три фрейма с брейкове от 80, 71 и 80 точки.
В този двубой Джак показа много силен характер, който ще му бъде от голяма полза за в бъдеще.
Коментари
Напиши коментар12:41 | 28 мар 2013 г.
Напиши коментар