Треньорът на Малага Мануел Пелегрини бе крайно огорчен след отпадането на тима му от Шампионската лига.

Андалусийци загубиха от Борусия Дортмунд с 2:3 на "Сигнал Идуна Парк" по много нещастен начин. Испанският тим имаше аванс от 2:1 до 91-ата минута, но в същата минута Марко Ройс изравни резултата, а минута след това Фелипе Сантана оформи крайното 3:2 за домакините.

Чилийският специалист е в траур, заради смъртта на баща си, който почина съвсем наскоро, но въпреки това води тима си срещу Борусия.

"Футболът е зависим от много фактори. Направихме много добър мач, но съдбата не искаше да ни помогне и загубихме след два гола в края", заяви Пелегрини на пресконференцията след мача.

"След като стана 2:1, нямаше никакво съдийство. Тази загуба е наистина много болезнена, защото отборът се представи на много добро ниво. При втория гол на Дортмунд в края имаше двойна засада - на Шмелцер и Бендер, но съдията не реагира. Освен това, когато ни вкараха головете в продължението, имаше удари с лакти и блъскания в наказателното ни поле от играчите на противниковия тим.

"Ние сме много разочаровани. Въпреки това обаче щеше да е глупаво да мисля, че отбор, който УЕФА наказва (Малага бе наказан да не играе в евротурнирите през следващия сезон във връзка с финансовия феърплей - б.р), ще играе на полуфинал в Шампионската лига", заяви иронично Пелегрини.

"Съдиите нямат достатъчно характер. Това обаче вече е в историята. Тази загуба може да бъде описана като много жестока. В Борусия твърдят, че играят най-добрия футбол в Европа, но в крайна сметка те спечелиха мача, след като техните защитници размахваха лакти в нашето наказателно поле. Въпреки това искам да поздравя домакините", допълни Пелегрини.