Треньорът на френския ПСЖ Карло Анчелоти остана много разочарован след отпадането на неговия тим от Шампионската лига.

Парижани изиграха много добър мач при гостуването си на Барса, на "Ноу Камп", но в крайна сметка стигнаха само до равенство 1:1 и отпаднаха от турнира, макар че не загубиха нито един от двата си мача с испанския колос.

"Изпитвам както съжаление, така и гордост. Направихме всичко възможно, за да спечелим. Отборът ми показа характер, смелост и качество на терена. Играхме много, много добре. Защитавахме се много добре, а когато топката бе в наше притежание, опитвахме се да направим най-доброто. В крайна сметка обаче съм разочарован, че отпаднахме", заяви Анчелоти след мача.

"Това бе един много добър мач. Искахме да играем открит и атакуващ футбол, а не се опитвахме просто да задържим топката, както много други отбори се опитват да правят срещу Барса. Целта ни бе да създадем проблеми на Барса. Меси обаче даде увереност на домакините, когато влезе на терена"

"Дори и да не е на 100 процента готов, той е фантастичен играч. Това им помогна да отключат мача, когато той влезе като резерва. През първото полувреме можеше да вкараме също - имахме две или три добри голови положения.

"След това вкарахме през втората част, но имахме и още възможности за гол. С малко по-голяма ефективност щяхме да сме на полуфиналите. В полуфиналната фаза испанските отбори имат повече опит, но германските тимове са по-силни физически", завърши треньорът на парижани.