Треньорът на италианския шампион Ювентус Антонио Конте изрази съжалението си от отпадането на неговия тим от Шампионската лига, но все пак призна класата на Байерн.

"Баварците" стигнаха до нов успех над торинци с 2:0, този път насред италианска земя, и се класираха за 1/2-финалите на най-комерсиалния турнир.

"Имаме много работа за вършене. При всички положения искам да поздравя играчите ми, защото това, което направихме през последните 18 месеца, е наистина невероятно", заяви Конте на пресконференцията след мача.

"Никой не обича да губи, но трябва да признаем, че бяхме изправени пред отбор, който е по-силен от нас. Те играха два финала през последните три години и знаех, че между нас и тях има голяма разлика"

"Байерн е много силен отбор, те се борят за всяка една топка и могат да правят прекрасни неща на терена. Трудно е да се играе срещу тях, но ние направихме всичко по силите си. Искам да благодаря и на феновете за подкрепата им, която ни оказаха тази вечер"

"Ние вече се събудихме от нашия сън и вече трябва да съсредоточим силите си върху първенството. Целта ни е да спечелим второто си поредно Скудето. Това ще бъде голямо постижение.

"Не мисля, че можехме да направим нещо повече срещу Байерн. Техният тим ще бъде един от най-големите в Европа, в продължение на много години", завърши той.