Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен заяви, че не иска да среща Борусия Дортмунд на полуфиналите на Шампионската Лига.

Вчера вечерта баварците се класираха за тази фаза на турнира, след като победиха за втори път Ювентус с 2:0, този път на реванша в Торино.

Така на полуфиналите на надпреварата те могат да се срещнат срещу Реал Мадрид, Барселона или Борусия Дортмунд. Жребият е в петък на обед.

"Искам да се разминем с Борусия Дортмунд. Хубаво е, когато играем един срещу друг, но ще е още по-хубаво да играем на финал", коментира холандецът.

"Полуфиналите ще са големи - два големи полуфинални мача, с може би четирите най-добри отбора в момента. Така че ще бъде много хубаво".

По отношение на мача с Ювентус Робен остана много доволен, макар лично той да не успя да вкара гол, като веднъж и гредата му попречи.

"Мисля, че победа с 2:0 в Торино е страхотен резултат, тъй като те нямат загуба у дома от много време. Те са страхотен отбор, силни са в защита. Затова смятам, че представянето ни бе много добро".

Накрая Робен коментира и фактът, че Байерн стана шампион на Германия цели 6 кръга преди края на първенството.

"Знаехме, че ще се случи, защото имахме голяма преднина. Но е хубаво, че вече си свършихме работата, тъй като можем изцяло да се фокусираме върху Шампионската Лига".

"През следващата седмица играем и полуфинали в турнира за купата на Германия, така че ни предстоят много големи мачове".