В холандския Аякс Амстердам може да започне втора ера "Ван дер Сар". Не става дума за легендата на клуба Едвин, а за неговия син Джо.

Както е известно, наскоро се появи информация, че заради вратарската криза в Аякс е възможно 42-годишният Едвин ван дер Сар да седне на пейката на тима.

Неговият 15-годишен син обаче едва сега започва професионалния си път, след като от клуба потвърдиха налагането му в младежкия отбор на четирикратния европейски клубен шампион от лятото.

Също като своя славен баща, Джо ван дер Сар е вратар. Според запознати той е наследил до голяма степен таланта на своя татко, който спечели на два пъти Шампионската лига - първо с Аякс през 1995 година, а след това и с Манчестър Юнайтед 13 сезона по-късно.

Младокът е впечатлил скаутите на Аякс след няколко пробни тренировки, както и в приятелски мач. След това от клуба са му предложили договор, твърди холандската новинарска агенция ANP.

В момента Джо ван дер Саар се състезава все още за Ноордвийк. Интересното е, че именно в този клуб през 1985 година стартира кариерата и на Едвин ван дер Сар, който се превърна в един от най-добрите и успешни вратари в историята на футбола.

Разликата обаче е, че Едвин ван дер Сар преминава в Аякс на 20-годишна възраст, докато неговият син доста по-рано в развитието си хвана окото на най-успешния холандски клуб.

Това е Джо ван дер Сар: