Националният селекционер на Германия Йоахим Льов не посочва фаворити в полуфиналните сблъсъци на Шампионската лига, където Байерн Мюнхен се изправя срещу Барселона, а Борусия Дортмунд срещу Реал Мадрид.

В същото време селекционерът на Маншафта изрази доста интересна позиция относно доминацията на испанския и германския футбол на клубно и международно ниво. Според него това е само "моментно състояние".

"Не може да се определи най-слабия от тези отбори. Тези двубои ще се решат от малки детайли", дипломатично отговори Льов на въпрос кои два тима имат най-големи шансове да се класират на финала.

"Аз съм напълно сигурен, че англичаните скоро отново ще бъдат сред най-добрите отбори. Манчестър Юнайтед и Челси например. Италианците станаха по-добри в последните 2-3 години, не трябва да забравяме и Пари Сен Жермен", добави специалистът пред вестник "Велт".

"Би било наистина хубаво, ако само германските и испанските отбори продължат да доминират в Шампионската лига, но за мен това е нереалистично. Състоянието сега е моментно", допълни Льов относно участниците на полуфиналите в турнира този сезон.

"За мен полуфиналните двойки в Шампионската лига са не само международни дуели, но сблъсъци на различни философии. Реал например залага на привличането на много суперзвезди. Барселона се опитва да наложи собствени кадри, които да бъдат 80-90% от състава."

"Пак казвам - би било грешно ако гледаме на испанците като на най-големия ни и единствен съперник. На едно ниво са още Англия, Италия, Франция, Холандия, Аржентина и Бразилия", завърши Льов.