Футболистът на Хофенхайм Хоселу не крие симпатиите си към бившия си клуб Реал Мадрид, който в сряда гостува в първия полуфинален сблъсък на Шампионската лига на Борусия Дортмунд.

"Реал Мадрид е фаворит срещу всеки противник. Борусия е много силен съперник, а в груповата фаза Реал беше зле и затова не успя да победи германския отбор". Сложно е, но Жозе Моуриньо е много добър треньор, който знае как трябва да се играе срещу Дортмунд", каза Хоселу в интервю за Goal.com.

"За да победиш Борусия, трябва да се бориш за топката на терена както го прави този тим. Дортмунд води битка до последно през всичките 90 минути. Техните топ-футболисти са много важни и те трябва да бъдат неутрализирани."

"За мача Борусия - Реал можем да говорим като един мини-вариант на Ел Класико между Барса и Реал. Има някои паралели: Гьотце, Ройс, Гюндоган и Шахин са технични футболисти, а в лицето на Левандовски и Блашчиковски германците имат двама опасни нападатели, които могат да създадат опасности. Но Реал е Реал и няма да се предаде лесно."

"Реал е много силен и разполага с различни опции. В първенството мадридчани от доста време нямат шансове за титлата и затова се концентрират изцяло върху Шампионската лига."

"Реал иска трофея в Шампионската лига, само това ще има значение. Да спечелиш купата на Испания срещу Атлетико Мадрид няма да бъде достатъчно, ако не триумфираш и в Шампионската лига."

"Всички говорят хубави неща за Юрген Клоп, защото той е близък с футболистите си и е откровен с тях. Това според мен може да се забележи и на игрището. Той знае доста за футбола, само вижте как играе Борусия. Ако Дортмунд играе на максимум, този отбор е  непобедим. Освен срещу Реал Мадрид."

"Клоп е много добър треньор, но дали ще става наставник на Реал? Мадридчани си имат много добър треньор в лицето на Жозе Моуриньо и аз не смятам, че той ще си тръгне."

"Ще бъдат дискутирани много имена и навярно Клоп би бил добър избор, но най-добрата опция за Реал Мадрид е Жозе Моуриньо", завърши своето изказване Хоселу.