Наставникът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес се надява да спечели за втори път Шампионската лига. Тази вечер баварците излизат срещу Борусия Дортмунд във финала на най-престижния европейски клубен турнир.

"Изключително е, че два германски отбора достигнаха финала в Шампионската лига. Това е нещо особено за германския футбол като цяло", сподели Хайнкес.

"Последните три седмици бяха доста позитивни. Нямахме мачове в средата на седмицата и проведохме доста тренировки. Няма как на заниманията да се пресъздаде ситуацията с дузпите, защото по време на мач напрежението е много по-голямо."

"Всичките ми футболисти са здрави и в добра форма. Навярно този финал ще бъде последният шанс пред мен отново да покоря европейския клубен връх."

"В своята кариера като футболист и треньор съм участвал много големи мачове, но също така съм изживявал разочарования след загуби. Това е един специален мач преди всичко за Байерн, феновете, клуба и разбира се за отбора."

"Уембли е място с много традиции в английския и европейския футбол. Според мен атмосферата ще бъде уникална. Винаги съм се опитвал да мисля позитивно. Зная какво може да постигне отборът ми."

"Казах го преди мачовете срещу Юве и преди двубоите с Барса, когато не бяхме фаворити.Винаги съм смятал, че можем да спечелим турнира. Имам изключителен отбор, момчетата са задружни."

"На финала през миналия сезон бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да спечелим трофея. Може би днес футболният Бог ще бъде с нас", пожела си Хайнкес.