Шансовете на Левски и Иртиш Павлодар за класиране във втория предварителен кръг на Лига Европа са изравнени, обяви изпълнителният директор на "сините" Наско Сираков.

Двата отбора завършиха наравно 0:0 на стадион "Георги Аспарухов" миналата седмица. "Трябваше да спечелим още първия мач, а сега ще трябва да отбележим гол, ако искаме да продължим напред в турнира".

"Шансовете между двата тима са изравнени, но на мен ми вдъхва увереност това, че играчите започнаха да бележат повече и в тренировките. Не можем да се чувстваме фаворити с нивото на българския футбол, но едно отпадане би било много болезнено".

"Все пак аз мисля, че няма такъв вариант", каза Сираков при заминаването на отбора за Казахстан. "Полетите до Казахстан са три и ще бъде тежко, но нашите футболисти ще имат достатъчно време за възстановяване. Мачът ще бъде тежък", добави той.

Левски замина за Казахстан с група от 20 футболисти, но без Нуно Пинто. Португалецът получи травма в първия двубой от квалификациите за Лига Европа срещу Иртиш Павлодар, който завърши при нулево равенство на стадион "Георги Аспарухов". Така той отпадна от групата и най-вероятно ще бъде заменен от Орлин Старокин в срещата-реванш.

Двубоят между Иртиш и Левски е насрочен за четвъртък, 11 юли, от 16.00 часа българско време на стадион "Централний".

Николай Митов включи следните играчи в групата: Пламен Илиев, Михаил Иванов, Александър Любенов, Дъстли Мулдер, Орлин Старокин, Димитър Везалов, Христо Попадийн, Пламен Димов, Станислав Ангелов, Даниел Димов, Антонио Вутов, Кевин Брю, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Рамон Лопес, Жоао Силва, Гари Родригес, Кристовао Рамос, Базил Де Карвальо и Илиян Йорданов.