Президентът на Барселона Сандро Росел сподели, че не гледа на Пеп Гуардиола като на враг, въпреки публичната атака на треньора на Барселона. Гуардиола бе заявил, че каталунският клуб е използвал болестта на наставника Тито Виланова срещу него.

"Ние никога не бихме използвали болестта на Тито Виланова за каквото и да е. Ние трябва да мислим за добрите неща, да благодарим на Гуардиола, за да покажем, че всички ние сме негови фенове", започна Сандро Росел пред каталунската телевизия 8TV.

"Пеп е мой съперник, той не ми е враг. Не смятам, че той ще се кандидатира за президент на Барселона, но ако случаят е бил такъв, аз щях да съм доволен."

"С него говорихме миналия уикенд, но няма да споделя какво си казахме. Единственият предишен контакт между нас двамата бе преди месеци, когато той бе назначен за треньор на Байерн Мюнхен."

"Тиаго Силва? Вече казах, че всички ние го искаме в Барселона. При него не става дума за пари. Това е проблемът - парите не са важни за ПСЖ."

"Барса е отбор, който купува, ние не продаваме най-добрите си играчи. Ако някой би искал да купи Андрес Иниеста или Лионел Меси, няма да разполага с толкова пари."

"При нас най-добрите ни футболисти са най-добре платени. Трудно е за малък клуб да може да плаща техните заплати."

"Нямам съмнения, че Пеп искаше да вземе Тиаго Алкантара. Пеп го искаше и Тиаго искаше да отиде при него. Давид Вия знаеше, че ако остане, няма да може да играе достатъчно."

"Виктор Валдес няма да си ходи, защото той не иска да напуска. Той иска да изпълни договора си. Карлес Пуйол е страхотен футболист с голямо сърце и много енергия. Имайки предвид колко е силен физически и психически, той ще бъде много добро "попълнение" за нас", завърши Росел.