Лидерът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов остана изключително доволен от победата над Аржентина, която приближи България до полуфиналите в световната лига.

Въпреки дългото пътуване до Южна Америка, българите измъкнаха трудна победа с 3:1 и така направиха решителна крачка към следващия етап.

“Мачът беше много труден, както всеки друг двубой в световната лига и затова сме много доволни от победата. Първият гейм бе от изключително значение и се радвам, че го спечелихме”, заяви волейболистът, който завърши с 29 точки за успеха.

Първата част наистина бе инфарктна, защото аржентинците водеха с 18:13 преди тимът на Камило Плачи да успее да направи обрат и да го спечели с 28:26.

“Надяваме се в следващия мач да играем още по-добре”, добави Соколов. Българите играят срещу Италия утре рано сутринта българско време.

В същото време капитанът на Аржентина Лусиано де Чеко бе разочарован от поражението, след като и при трите загубени гейма от отбора му разликата бе от 2 точки.

“Имахме своите шансове да победим, но ги пропуснахме и това е нещо, което трябва да коригираме. Хубавото е, че играхме значително по-добре от предишните двубои и това ни дава надежди срещу Италия”, заяви той.

“В най-важните моменти не бяхме на нивото, на което трябваше”, изтъкна пък треньорът Хавиер Вебер.