Само с едно изречение президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал Келайфи със сигурност отказа Барселона от опитите да привлече Тиаго Силва.

“Ако Барса плати клаузата за откупуването на Силва, ние ще платим тази на Лео Меси” обяви невъзмутимо босът на столичния тим и с това предупреждението към испанския клуб бе напълно ясно.

Както е известно защитникът е основна цел на каталунците и дори на няколко пъти намекна, че би се радвал да отиде в отбора. Впоследствие обаче категорично заяви, че ще изпълни договора си с френския шампион, който явно няма намерение да го пусне.

По време на представянето на Единсон Кавани във вторник Ал Келайфи каза, че отборът му следи играчи на каталунците, но сега явно е решил да бъде още по-конкретен и заплаши с офанзива за най-добрия футболист в света в момента.

Клаузата на Меси е в размер на 250 милиона евро, но тази сума изобщо не изглежда чак толкова голяма предвид финансовите възможности на собствениците на ПСЖ, които до този момент биват демонстрирани по категоричен начин.